Wedstrijdprogramma en opstellingen DPD Squash Eredivisie (Heren). De heren spelen hun wedstrijden op woensdagavond en start om 19:30. Bijgaand het wedstrijdprogramma en de opstellingen van de herenploegen voor aanstaande woensdag 3 april.

DKTP.IT MAX BEVERWIJK             VS.         VICTORIA ROTTERDAM

Max Beverwijk ontvang Victoria Rotterdam. Beide ploegen komen met een sterke opstelling en dus is topsquash zeker aanwezig in Beverwijk. De avond begint met Roberto Kalshoven, hij heeft de zware taak om tegen de Belgisch kampioen Hapers op te nemen. In de vorige twee ontmoetingen won Kalshoven nog geen game, maar wist wel dichtbij gamewinst te komen. De kopmannen van beide teams zullen ongetwijfeld op zoek gaan naar de winners, beiden zijn zeer aanvallende spelers. De 36-jarige Australiër heeft op zijn hoogtepunt op de 11de plaats van de wereld gestaan en maakt het nog steeds de top-10 spelers uiterst lastig. Geplaagd door blessures is hij momenteel afgezakt op de wereldranglijst, maar zal het de 23-jarige Masters zeker lastig maken. In de laatste wedstrijd van de avond speelt Iker Pajares tegen Nederlands kampioen Schweertman. De net 23 jaar geworden Pajares maakte in de laatste twee competitiewedstrijden voor DKTP-it/MAX indruk door zijn enorme fitheid en vechtlust. Of dit genoeg zal zijn om van de ervaren Schweertman (35 jaar) te winnen zal woensdagavond blijken.

Josh Masters                   ENG       PSA – #52             vs.          Cameron Pilley  AUS       PSA – #7

Iker Pajares                       SPA        PSA – #239          vs.          Piedro Schweertman      NED       PSA – #116

Roberto Kalshoven          NED       NL – #22              vs.          Joeri Hapers       BEL        NL – #9

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

CS DRACHTEN/FROCONSUR        VS.         MEERSQUASH HOOFDDORP

Koploper CS Drachten neemt het thuis op tegen MeerSquash Hoofddorp. De eerste wedstrijd van de avond is een Nederlands onderonsje. Thijs Roukens neemt het op tegen Bart Ravelli. Zal Roukens de ervaren Ravelli dit keer kunnen verslaan? Het zou wel eens de beslissende wedstrijd kunnen worden.  De Hoofddorpers hebben namelijk de beschikking over de kersverse nummer 5 van de wereld Paul Coll. Hij zal het opnemen tegen de kopman van Drachten Ben Coleman de nummer 49 van de wereld. Dat wordt voor Ben een zeer lastige klus. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Mahesh Mangaonkar en Tim Weber. Tim staat bekend om zijn aanvallende intenties maar Mahesh is een geduchte tegenstander die gezien zijn positie op de wereldranglijst toch de favoriet is.

Ben Coleman     ENG       PSA – #49                          vs.          Paul Coll              NZL        PSA – #7

Mahesh Mangaonkar     IND        PSA – #67            vs.          Tim Weber         GER

Thijs Roukens    NED       PSA – #264                        vs.          Bart Ravelli         NED       NL – #9

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

COULISSE/TWENTE         VS.         LETMEDOIT SQUASH UTRECHT

Coulisse Twente neemt het thuis op tegen hekkensluiter LetmedoIT Squash Utrecht. De Utrechters spelen in de vaste Nederlandse opstelling. De openingswedstrijd gaat tussen Niels Hoevenaars en Bastiaan Meulenbelt. De twee kennen elkaar al langer en zullen gaan strijden om elk punt. Voor Twente belangrijk voor het kampioenschap, voor Utrecht tegen degradatie. Op positie 1 speelt Angus Gillams tegen Sebastiaan Weenink. Weenink laat dit seizoen zien de topsquashers nog steeds het lastig te kunnen maken. Gilliams kan daarom zijn borst nat maken. De laatste wedstrijd gaat tussen Lukas Wirths en Tom Hoevenaars. Gezien de eerdere wedstrijden zou dit wel eens een beslissende wedstrijd kunnen zijn. Weet Utrecht te stunten in tegen de landskampioen of blijft Twente in het kielsoog van Drachten?

Angus Gillams   ENG       PSA – #123                         vs.          Sebastiaan Weenink       NED       NL – #4

Lukas Wirths      GER                                                   vs.          Tom Hoevenaars             NED       NL – #7

Bastiaan Meulenbelt       NED       NL – #33              vs.          Niels Hoevenaars            NED       NL – #20

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

LABEE GROUP/ RIDDERKERK       VS.         SQUASH CITY AMSTERDAM

De wedstrijd tussen Labee Group Ridderkerk en Squash City Amsterdam kan gezien worden als een degradatiewedstrijd. De ploegen staan 6de en 7de op de ranglijst en verschillen maar 1 punt van elkaar. De winst is voor beide ploegen cruciaal en iedere game telt. Gezien de opstelling is Ridderkerk de favoriet. In de openingswedstrijd gaat het tussen Nick Kuys en René Mijs. Vorig seizoen was deze wedstrijd ook al een 3-2 en beloofd wederom een spannende pot te worden. Daarna komt Marc ter Sluis in actie tegen de nummer 33 van de wereld Lucas Serme. Op papier een te sterke tegenstander voor de Amsterdammer, maar zeker niet kansloos. De laatste wedstrijd gaat tussen Roshan Bharos en Dylan Bennett. Roshan wist zich afgelopen weekend nog te plaatsen voor de DPD Open door te winnen van Thijs Roukens. Daarmee laat Bharos zien in vorm te zijn.

Lucas Serme       FRA        PSA – #33            vs.          Marc ter Sluis    NED       PSA – #266

Dylan Bennett    NED       NL – #3                vs.          Roshan Bharos  NED       PSA – #234

Rene Mijs            NED       NL – #11              vs.          Nick Kuys            NED       NL – #25

 

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema: https://www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=B10D0251-3652-4614-8788-22743CD5D3F0&draw=65 

Bron: www.squash.nl