CS Drachten/ Froconcur heeft gisteravond goede zaken gedaan in de DPD Heren Squash Eredivisie door de koppositie te heroveren. Er werd gewonnen van middenmoter ‘MeerSquash. Ook in Ridderkerk, Twente en Beverwijk werd er gespeeld.

De koploper uit het Noorden wist gisteravond overtuigend te winnen van ‘MeerSquash uit Hoofddorp. De eerste wedstrijd werd meteen 3-0 gewonnen door Mahesh Mangaonkar (PSA-67). De tweede wedstrijd werd ook 3-0 alleen dan in het voordeel van de Hoofddorpers. Nummer vijf van de wereld Paul Coll (PSA-5) rekende af met Engelsman Ben Coleman (PSA-49). De laatste partij werd een beslissende voor de winst en bonuspunten. De jonge Thijs Roukens (PSA-264) wist de laatste pot te winnen met 3-0 waardoor de totaalscore op 9-3 komt voor de Drachtenaren. Hierdoor pakken zij de koppositie over van Coulisse/ Twente.

Coulisse/ Twente verspeelde zelf dure punten in de race naar de titel. Laagvlieger LetmedoIT Squash Utrecht kwam op bezoek en namen drie Nederlanders mee. Op één wist Sebastiaan Weenink voor de Utrechters te stunten door Angus Gilliams (PSA-123) te verslaan met 3-2. Niels Hoevenaars wist dit goede voorbeeld te volgen door ook zijn partij te winnen. De Duitser Lucas Wirths wist voor Coulisse/ Twente de eer oog te houden en won wel zijn partij. Op het scorebord een 6-6 stand in games. Uiteindelijk gingen de bonuspunten naar Utrecht aangezien zij 2 wedstrijden gewonnen hadden. Coulisse/ Twente verspeelt hun koppositie en lijkt uitgekeken op de titel. De LetmedoIT Squash Utrechters gingen huiswaarts met een knappe overwinning.

Ook Victoria Rotterdam is een plekje opgeschoven naar boven, maar staat nog wel in punten gelijk met Coulisse/ Twente. De Rotterdammers gingen op bezoek in Beverwijk. Beide teams waren aan elkaar gewaagd gisteravond. Victoria Rotterdam begon sterk aan de ontmoeting zo won Joeri Hapers (PSA-138) al snel 3-0. Op positie één wist Cameron Pilley (PSA-38) de overwinning voor de Rotterdammers al snel veilig te stellen door ook zijn partij 3-0 te winnen. Beverwijk deed toch wat terug, in de laatste partij van de avond was het de Spanjaard Iker Pajares (PSA-59) die zijn wedstrijd wist te winnen. Door deze winst van Victoria Rotterdam klimmen zij een positie en kijken nog steeds uit naar de titel.

De laatste ontmoeting van de avond was een belangrijke tegen degradatie. Squash City nam het op tegen Labee Group/ Squash Ridderkerk. Wegens ziekte van Dylan Bennet werd Fabien Verseille opgesteld op plaats drie waardoor op plek twee er een revanche kwam tussen Rene Mijs en Roshan Bharos. Mijs won in de halve finale van het NK nog, maar dit keer ging de winst naar Bharos die belangrijke punten pakte voor de Amsterdammers. De twee partijen erna pakte minder positief uit voor de mannen uit de hoofdstad. De Fransmannen Lucas Serme (PSA-33) en Faen Verseille wonnen beide hun partijen 3-0 waardoor de winst toch naar Labee Group/ Squash Ridderkerk ging.

Onderin wordt het hierdoor erg spannend. LetmedoIT Squash Utrecht staat nog wel onderaan, maar is gelijk in punten gekomen met Squash City. Net daarboven en nog niet veilig Labee Group/ Squash Ridderkerk. In de middenmoot ‘MeerSquash en DKTP.IT MAX Beverwijk lijken niet meer te kunnen degraderen en ook de titel ligt buiten hand bereik. Bovenin is het in tijden niet zo spannend geweest, drie clubs maken nog steeds kans op de titel.

Bekijk hier alle uitslagen, scores en standen.

Bron: www.squashlife.nl